¿Cuanto nos ahorramos al vapear?

Quant ens estalviem al vapejar?

A dia d'avui hi ha moltes incògnites sobre el cigarret electrònic per part de molts sectors: es pot fumar en llocs públics?, és perjudicial per a la nostra salut?, per què ha tingut tant d'èxit?, etc. però si d'alguna cosa no hi ha cap dubte és de l'estalvi que ens suposa el seu ús en lloc dels cigarrets tradicionals.

Sempre s'ha dit que fumar és molt perjudicial per a la nostra salut i que a més és car, i és ben cert. A part del perjudicial que és per al nostre cos (està més que demostrat que els cigarrets ho són), ho és també per la nostra butxaca. Si prenem com a exemple una persona que fuma un paquet de tabac al dia i calculem el que es gasta en un any, obtindríem la següent xifra: 4,75 €/paquet x 365 dies/any = 1.733,75 € a l'any.

Aquesta xifra, a més, va en augment cada any ja que per norma general el govern tendeix a augmentar els impostos derivats del tabac en molta més mesura que l'IPC.

Si fem la comparació amb el que es gasta un vapejador veurem que la comparació és odiosa. Un vapejador mitjà, consumeix una ampolleta de 50ml d'e-líquid cada 3 setmanes. Si tenim en compte que Enspirar ven les ampolletes de 50 ml a 6,50 €, obtenim el següent despesa en e-líquids al cap d'un any

6,50 €/líquid / 3 setmanes = 2,16 €/setmana. Si aquests 2,16 €/setmana els multipliquem per 52 setmanes que té un any obtenim 112,66 €.

És a dir, un vapejador mitjà es gasta 112,66 € en líquids a l'any. A aquest import li podríem afegir 6 bateries/any (a 8 € cadascuna) i la inversió d'un kit, que seria d'aproximadament 20 €. La despesa total seria de 112,66 € + (6 bateries x 8 €) + kit (20€) = 180,66 €.

És a dir, un vapeador es gasta 180,66 € a l'any, mentre que un fumador es gasta 1.733,75 €. En altres paraules un vapejador estalvia 1.553,09 € a l'any respecte a un fumador tradicional o un fumador tradicional gasta pràcticament 10 vegades més en cigarrets que un vapejador per vapejar.

Veiem per tant que no hi ha parallelisme algun entre les despeses d'un fumador i els d'un vapejador. No hi ha discussió possible en aquest àmbit per determinar que vapejar és infinitament més barat que fumar.

Si a aquest estalvi li afegim que es pot vapejar en molts llocs públics i que els seus efectes nocius sobre el nostre organisme són a priori molt més lleus (o innocus) que els cigarrets tradicionals, no hi ha raons de pes perquè el mercat segueixi creixent i vagi guanyant més i més adeptes. Més encara si tenim en compte que el preu dels cigarrets electrònics ha anat a la baixa des que fessin la seva aparició en el mercat, a causa del augment de la productivitat. Tot producte que és llançat per primera vegada al mercat, té un cost de fabricació força elevat, però a mesura que la seva producció va creixent, el seu cost marginal va baixant. Com més quantitat es produeix, menor és el cost per unitat. És per aquest motiu que el preu dels cigarrets electrònics, si el mercat segueix creixent, anirà baixant gradualment.