¿Por qué dejar de fumar no es sencillo?

Tractar amb addiccions no és senzill. Moltes persones intenten deixar els seus mals hàbits, però tornen a ells després dun temps . Un dels casos més comuns són els fumadors, tot i que el cigar és el principal causant del càncer de pulmó i la malaltia pulmonar obstructiva crònica.

Tot i que diversos addictes a la cigarreta han aconseguit superar-lo, la majoria té en el seu historial, almenys, un intent sense èxit. Aleshores, per què resulta tan difícil deixar-ho?

Tabaquisme

El tabaquisme és una malaltia crònica, addictiva i recurrent . Això és perquè el tabac té entre els seus components procedents de la combustió hi ha la nicotina. Aquesta substància és altament addictiva, amb un poder cinc vegades superior al que produeix la cocaïna, per la qual cosa el consum genera una alta dependència.

Símptomes

Si es decideix abandonar el cigar, cal tenir present que no serà un procés ràpid, ni molt menys agradable. El tabac dependent pot experimentar els símptomes d'abstinència següents :

  • Intensos desitjos de consumir nicotina.
  • Ansietat, inquietud, tensió general.
  • Frustració i impaciència.
  • Irritabilitat o depressió.
  • Mals de cap.
  • Trastorns del somni.
  • Increment de la gana i augment de pes.
  • Dificultats per concentrar-se.

Cal destacar que aquests símptomes varien depenent del temps en què la persona va fumar i la quantitat de cigarretes que consumia diàriament.

Alternatives

Com hem esmentat anteriorment, deixar la nicotina no és una cosa que passa de la nit al dia. Per fer-ho una experiència menys molesta, els fumadors recorren a certs dispositius o mecanismes per poder abandonar la seva addicció .

Un d'ells és el cigar electrònic, conegut també com a cigarreta . Aquests dispositius simulen l'acte de fumar, amb la diferència que no hi ha presència de combustió ni fum. Gràcies a això, els fumadors poden combatre de manera eficaç les addiccions físiques i psicològiques que el cigar produeix. A més, redueix les possibilitats de recaigudes perquè compensa l'absència de tabac .

Un altre mecanisme és el pegat de nicotina , perquè serveixen com a reemplaçament a la nicotina i supleixen les ganes de fumar en adherir-se a la pell. D'aquesta manera, allibera endorfines que usualment s'alliberarien amb les dosis de tabac que consumiria la persona.

És important ressaltar que un altre mètode és demanar ajuda professional i buscar suport en amics i familiars per poder fer-li front a l'addicció i eventualment superar-la.