¿Son perjudiciales los cigarrillos electrónicos?

Són perjudicials els cigarrets electrònics?

Els cigarrets electrònics són un producte relativament nou, i com a tals hi ha encara moltes incògnites per resoldre. Durant els anys 2012 i 2013 hi va haver un boom i moltes empreses es van decidir a comercialitzar aquest producte d'una manera massiva i sense tenir cap coneixement sobre ell. A mesura que van anar avançant els mesos no van parar de sortir notícies en contra del cigarret electrònic per intentar enfonsar el mercat. Aquestes notícies provenien principalment de les grans empreses tabaqueleres, que veien com aquest producte els treia una bona quota de mercat. També hi havia una manca de legislació que els regulés. Com que no se sabia del cert si eren perjudicials o no, el govern es va curar en salut i va prohibir el seu ús en llocs públics.

Fins al dia d'avui, han estat molts els informes i estudis que han aparegut, parlant sobre els efectes dels cigarrets electrònics. La majoria d'ells han arribat a la conclusió que no està gens clar que siguin perjudicials per a la salut del vapejador ni per a la gent que l'envolta (fumadors passius). Si fem un acte de reflexió, ens adonarem que és molt complicat saber els seus efectes a dia d'avui. Hauran de passar diversos anys per poder afirmar amb rotunditat si els seus efectes són una mica nocius o no, un cop s'hagin estudiat casos de persones que hagin vapejat durant un llarg període de temps. Es necessita una mostra àmplia i durant un llarg espai de temps per poder avaluar els seus efectes.

El que si podem afirmar clarament és que els cigarrets electrònics són molt menys nocius que els cigarrets tradicionals. En primer lloc perquè els components de l'e-líquid són substàncies naturals i en segon lloc perquè no hi ha cap combustió. En els cigarrets tradicionals hi ha una combustió en què el fumador inhala part del fum del paper cremat on es troba entre altres substàncies quitrà.

S'ha demostrat clarament que els cigarrets tradicionals són molt perjudicials per a la salut: provoquen càncer, obstrueixen les artèries, etc.

Quan vapejem només inhalem vapor, no inhalem totes les substàncies tan perjudicials que contenen els cigarrets tradicionals.

A més els cigarrets electrònics ens permeten deixar de fumar. Hi ha hagut gran quantitat de fumadors que ha utilitzat aquest producte per deixar de fumar, cosa que no passa amb les cigarretes tradicionals. En poder triar el nivell de nicotina, fa que el cigarret electrònic sigui un instrument perfecte per deixar el tabac. Podem començar amb una dosi forta de nicotina (18 o 24mg) i anar baixant progressivament fins vapejar amb un nivell 0. Un cop aconseguim vapejar sense ingerir nicotina, ja no dependrem del tabac i podrem deixar-lo definitivament. Gràcies a que el cigarret electrònic simula l'acte de fumar i unit al fet que podem anar baixant de manera gradual els seus nivells de nicotina, podem aconseguir deixar el tabac definitivament.

En resum, podríem dir que els cigarrets electrònics tenen un potencial enorme i que són un instrument molt vàlid per deixar de fumar i molt més sans que els cigarrets tradicionals. Només d'aquí a uns anys, amb estudis a llarg termini a les nostres mans, podrem afirmar al 100% que no tenen cap efecte negatiu sobre el nostre organisme.

 

efectos cigarrillos electronicos