Falso caso de Neumonía lipoidea en España
Recentment va saltar la notícia que hi havia hagut un cas de Pneumònia lipoideia a Espanya, concretament a la Corunya. Els primers rumors, falsos per cert, van apuntar als cigarrets electrònics com a únics culpables. El pacient, es va confirmar que era un exfumador que fumava al voltant de 40 cigarrets diaris i que durant la seva estada a l'hospital va arribar a vapear 5 càrregues completes cada dia.
Ràpidament, la ANVE (Associació Nacional Espanyola de Vapeadores) va desmentir qualsevol relació de la pneumònia amb els cigarrets electrònics, ja que el seu vapor únicament conté substàncies innòcues que en cap cas poden causar una Pneumònia lipoïdal.
Milions de persones a tot el món (una mica més de 70) utilitzen el cigarret electrònic cada dia, però a alguns sectors i indústries no els convé que aquest negoci creixi sinó tot el contrari. És per això, que apareixen aquest tipus de notícies i més que apareixeran en els pròxims mesos, amb l'objectiu de danyar el sector.
A dia d'avui no hi ha cap estudi que demostri que els cigarrets electrònics siguin nocius ni per als vapeajdores ni per a terceres persones. El vapor dels cigarrets electrònics conté aromatitzants, glicerina vegetal, propilenglicol i nicotina, cap de les quals és perjudicial per al cos humà.

Només a força de temps i d'estudis més precisos es podrà demostrar que el vapor que inhalen els vapejadores no suposen cap risc per a la salut i la del seu voltant.