Consejos prácticos sobre el cigarrillo electrónico

Consells pràctics sobre el cigarret electrònic

El cigarret electrònic és un aparell molt senzill i de molt fàcil maneig. Bàsicament, consta d'una bateria i d'un claromitzador al qual aboquem e-líquid. Són per tant 2 parts físiques i una de líquida. És un artefacte que tot just dóna problemes, però sempre és bo saber alguns consells que ens poden treure d'una dificultat:

  • És recomanable portar sempre una bateria de recanvi ja que la majoria d'elles no porten indicador de l'energia restant. És per aquest motiu que és molt freqüent que ens quedem sense bateria, ja que mai sabem exactament l'energia que li queda. En ocupar tan poc espai i ser tan econòmiques, no costa res portar-ne a sobre una de ben carregada. I per als més previsors tampoc està de més portar un carregador en el cas que anem a algun lloc amb endolls disponibles o fins i tot un carregador per al cotxe. Tots aquests accessoris són molt econòmics però alhora molt pràctics.
  • En el cas que notem que el cop de gola disminueix dràsticament, això es pot deure a diversos factors. Un pot ser que la bateria estigui molt poc carregada (en aquest cas haurem de carregar-la una altra vegada) o bé que la bateria ha arribat al final de la seva vida útil (les bateries es poden recarregar un nombre limitat de vegades. Una vegada sobrepassem aquest límit la bateria perd moltes prestacions). Una altra raó podria ser degut al claromitzador. Una causa òbvia seria que li faltés líquid, però també podria ser perquè estigués obstruït. En aquest cas hauríem de netejar el claromitzador. Finalment, podria ser que en la unió entre el claromitzador i la bateria hi hagués alguna partícula que impedís un bon contacte entre tots dos. Hauríem de descargolar la bateria del claromitzador i netejar la zona de contacte entre tots dos.
  • Com netejar el claromitzador? Per a una bona neteja del claromitzador, primer haurem desenroscar-lo de la bateria i buidar-lo d'e-líquid. Un cop estigui buit, haurem d'eliminar les restes d'e-líquid omplint el claromitzador amb aigua calenta i agitar amb els dits. Cal repetir aquest procés un parell o tres de vegades fins que el claromitzador quedi completament net. A continuació omplirem un recipient amb aigua calenta i enfonsarem el claromitzador a dins. Després esbandirem el claromitzador i el deixarem assecar. Un cop estigui sec, ja podem omplir el claromitzador amb e-líquid. Abans de començar a vapejar esperarem 3-5 minuts perquè les metxes s'impregnin bé de líquid.
  • Quina dosi de nicotina és adequada per a mi? Segons el que fumis és recomanable usar una o altra dosi de nicotina, que és directament proporcional al nombre de cigarretes que fumes al dia. En el cas que no fumis i només vulguis experimentar la sensació de vapejar, llavors hauràs de triar una dosi de 0mg de nicotina. Si fumes poc (menys de 10 cigarrets al dia), el recomanable és una dosi de 6mg de nicotina. Si fumes entre 10 i 20 cigarrets et correspondria una dosi de 12mg de nicotina. Si fumes entre un paquet i un paquet i mig de cigarrets al dia, hauries de triar un e-líquid de 18mg de nicotina i si fumes més d'1 paquet i mig de cigarrets al dia et correspondria la dosi més alta, de 24mg de nicotina.

 

consejos cigarrillo electronico