Cómo reciclar el cigarrillo electrónico

Les cigarretes electròniques en pipa, es componen de tres elements principals: un cartutx, el qual conté la solució de nicotina amb sabor per fer el vapeig, un element calefactor anomenat atomitzador o resistència i una bateria d'ions de liti.

Comparant les cigarretes normals amb les pipes electròniques, aquestes darreres són sens dubte més ecològiques que els seus homòlegs convencionals. No obstant això, dos components essencials per fer el vapeig, com ho són el cartutx i la bateria d'ions de liti, requereixen l'eliminació de residus perillosos i és per això la importància de reciclar-los de manera adequada.

D'allà, la importància de no llançar la bateria de vapor a les escombraries. Tingues en compte que les bateries de ions de liti són perjudicials per al medi ambient. Així mateix, els cartutxos amb solució residual representen una amenaça per a mascotes o vida silvestre, inclusivament per a qualsevol persona com un nen.

Aleshores, com reciclar una pipa electrònica?

En el cas de les bateries, la forma correcta de rebutjar-les és donant-les. Molts establiments de productes electrònics rebran i utilitzaran bateries utilitzades de pipes electròniques.

També si et poses en contacte amb empreses locals de la teva ciutat que treballin amb bateries reciclables, és una altra bona opció. En reciclar les bateries de pipes electròniques, faràs la teva part per ajudar a evitar que metalls pesats perillosos es filtrin dels abocadors i potencialment ingressin als subministraments daigua.

En el cas dels cartutxos, a nivell del consumidor, molts fabricants i venedors de cigarrets electrònics en pipa avui dia ofereixen programes de reciclatge, amb l'incentiu de productes amb descompte o. Poseu-vos en contacte amb algunes de les botigues de la vostra localitat.

Des de casa teva, si vols eliminar el material de rebliment del cartutx, hauràs d'esbandir-lo amb aigua corrent fins que s'eliminin tots els residus de nicotina i després embolicar-lo en un tros de material biodegradable.

El cartutx ha d'esbandir-se de manera similar i després segellar-se amb el tap original. Només llavors es pot rebutjar tot com ho faria amb qualsevol altre malbaratament de plàstic.

Pots reciclar ampolles d'e-liquid de vidre de la mateixa manera que altres productes de vidre. Si el teu e-líquid favorit ve en ampolles de plàstic, verifica llavors el número a la part inferior. Si el programa de reciclatge comunitari accepta aquest tipus de plàstic, podreu reciclar aquestes ampolles amb qualsevol altre plàstic domèstic.