Dejar de fumar con cigarrillo electrónico: una alternativa viable

Des de fa uns anys la cigarreta electrònica s'ha convertit en una cosa molt habitual entre la gent, aconseguint molts seguidors en persones que no aconsegueixen superar la seva addicció al tabac, i que busquen deixar de fumar amb cigarreta electrònica com a alternativa als mil i un tractaments que hi ha actualment al mercat, i que no funcionen per a tothom.

Un dels principals avantatges de la cigarreta electrònica s'entén millor si entenem bé l'addicció que provoca el tabac clàssic. Aquest tipus d'addicció és doble: una addicció física , representada en la necessitat dels fumadors de tenir sempre una cigarreta a la mà moltes vegades del dia (després de dinar, en moments de relaxació, passejant, etc), i una addicció psicològica , molt més fort que l'anterior, i que es deixa veure de manera molt més agressiva en el moment en què el fumador en qüestió deixa completament el tabac i li ve el que comunament es coneix com “el mico”.

La cigarreta electrònica compta amb l'avantatge que el component físic de l'addicció s'ignora completament, cosa que facilita la superació per part del fumador (és molt més senzill deixar de fumar si es fa pas a pas sense presses).

D'altra banda el component psicològic és molt més senzill de combatre, ja que la principal substància addictiva de les cigarretes clàssiques és la nicotina, i en el cas de les cigarretes electròniques es pot variar la quantitat de nicotina que hi ha al líquid de la cigarreta, de manera que els experts aconsellen anar baixant la dosi de nicotina present a la cigarreta mes a mes , fins a arribar a un punt de poder fumar líquid amb absència total de nicotina.

Més enllà de les facilitats que trobem a deixar de fumar amb cigarreta electrònica, també hi ha un clar avantatge a nivell econòmic, ja que és molt més barat a llarg termini vapejar que fumar tabac, a més del suposat cas de superar completament l'addicció al tabac i poder deixar de fumar completament.

És per aquest motiu que cada vegada més gent se suma a la iniciativa i s'atreveix a tastar les cigarretes electròniques com a mètode alternatiu per deixar de fumar. No dubtis més i prova-ho tu també!