Diferencia entre cigarrillo electrónico y vapeador

Els dispositius com la cigarreta electrònica i el vapeador poden ajudar les persones a deixar a fumar, encara que no són saludables al 100%.

Quan es tracta de decidir quina opció és la millor, pot ser útil conèixer la diferència entre tots dos dispositius ja que sovint es fan servir indistintament, especialment pels mitjans de comunicació i són dues coses molt diferents.

Cigarret electrònic o e-cigarets

La cigarreta electrònica és un dispositiu de subministrament de nicotina creat el 2003 que produeix vapor inparlable i amb gust de fum. Està dissenyat per evocar l'acte de fumar cigarreta. De fet, l'aspecte bàsic de la cigarreta electrònica és similar al cigar com a mida, forma i pes. Consta de 3 parts:

  1. La bateria
  2. El cartomitzador (sent una combinació entre el cartutx ie latomitzador)
  3. Broquet de silicona.

La manera com treballa el cigar electrònic és que quan l'usuari inhala, s'encén una llum LED a l'extrem de la bateria, que s'assembla a la punta encesa d'una cigarreta. El cartutx localitzat dins el cartomitzador conté l'e-liquid i generalment es rebutja un cop s'acaba.

Vapejador

La primera diferència entre el cigarret electrònic i vapejador és que aquest últim és més nou al mercat i ràpidament van guanyar una popularitat increïble. El seu disseny és totalment diferent a la cigarreta electrònica, aquests tenen aspecte a un boli estilogràfic gran.

Avui dia, pots trobar vaporitzadors moderns, avançats i personalitzables també. Estan composts per:

  1. Bateria a l'extrem
  2. Tanc de dipòsit de color transparent al mig
  3. Un filtre

Per fer servir un vapejador cal pressionar un petit botó al costat de la bateria, l'usuari activa l'element calefactor que vaporitza el suc electrònic que pots aconseguir de molts sabors (vainilla, mentol, tabac, eucaliptus, llimona, cirera, etc.) alliberant un vapor saborós.

El vapejador guanya per modernitat i personalització per sobre del cigar electrònic, té més durada de la bateria, hi ha una gran varietat de sabors i subministraments de líquid electrònic i té un lliurament més suau de nicotina.

Un dels desavantatges és que és més costós, el cigar electrònic és més econòmic però pot ser difícil saber com el cartomitzador d'aquest està gairebé buit.