Nicotina en el vapeo

El vapejador és una alternativa més saludable a la cigarreta i les persones noves en el tema volen saber quanta quantitat de nicotina al vapeig hi ha.

La resposta en concret pot ser una mica difícil de respondre, però, hi ha molts estudis que mostren que el vapeig és de fet un reemplaçament més favorable que fumar cigarrets i, els canvis són immediats i considerables.

Percentatge de nicotina en un e-liquid

Per conèixer la quantitat de nicotina al vapeig, cal conèixer la concentració de nicotina al suc o líquid electrònic. Aquest sovint s'expressa en mil·ligrams per mil·lilitre (mg/ml) però també es poden expressar en percentatge.

Hi ha una equació molt fàcil i ràpida de calcular per portar els mg/ml al percentatge de nicotina: percentatge és igual al nombre de mg/ml dividit entre 10. Un exemple seria que si en una ampolla de líquid electrònic de vapeig hi ha 20 mg/ ml de nicotina, el percentatge de nicotina és daproximadament 2%.

Quina quantitat de nicotina fumar amb vapejador?

Els nivells de nicotina al vapeig dependran del suc o líquid electrònic que compris, ja que varien dràsticament. Es poden aconseguir els següents:

  • L'e-liquid que conté 0% de nicotina. És ideal per a aquelles persones que simplement volen vapejar per gust, però òbviament no proporcionaran cap benefici més enllà d'un substitut de fumar mecànic als que intentin deixar la nicotina.
  • El que conté entre 3 i 6 mg/ml de nicotina és una excel·lent opció per a aquells que intenten reduir-ne el consum diari de nicotina. No obstant això, és poc probable que satisfaci completament els desitjos dels fumadors habituals.
  • Líquid electrònic de nicotina de 12 mg/ml es considera àmpliament com una concentració adequada per reemplaçar lhàbit de fumar dun paquet per dia.
  • Concentracions de nicotina de 18 mg/ml, el suc electrònic podrà servir com a reemplaçament per fumar de moderat a intens que implica almenys un paquet per dia.
  • Els sucs electrònics que contenen 24 mg/ml es consideren altament concentrats i només els han d'usar els fumadors empedreïts que fumen més de dos paquets per dia.
  • El suc electrònic amb concentracions de 36 mg/ml o més pot lliurar nivells potencialment perillosos de nicotina i només s'ha de fer servir per diluir els sucs electrònics de menor nivell de nicotina.