Diez cosas que deberías saber sobre los e-cigarrillos

Si ets fumador, segurament hauràs sentit els cigars electrònics com a mètode per abandonar o moderar l'hàbit de fumar. Aquests són dispositius electrònics que simulen l'acte escalfant una solució líquida i emetent un vapor que l'usuari inhala.

Avui dia, els e-cigarrets són molt populars entre joves i persones que volen deixar el tabac . Per això, hi ha nombroses marques i models d'aquests dispositius al mercat.

Si estàs interessat en adquirir-ne un i iniciar-te en el món del vaping , has de saber i tenir en compte primer una sèrie de detalls.

Nivells de toxicitat

Sens dubte, el cigar electrònic resulta molt menys nociu per a la salut que les cigarretes convencionals. Tot i que també conté nicotina, és una quantitat inferior comparada a la que té el tabac.

A més, en escalfar l'e-líquid, no emet gasos tòxics, només vapor. Igualment, a més de la nicotina, la substància aquosa té glicerina vegetal, propilenglicol (glicerol) i aromatitzants, components aptes per al consum humà .

Prohibicions

A diferència del tabac, els cigars electrònics estan permesos a centres de treball no sanitaris, bars i restaurants. Igualment, es poden fer servir en àrees o zones de joc i esbarjo, mitjans de transport públic, centres docents i informatius, entre d'altres.

Cal ressaltar que així és contemplat a la majoria de les legislacions. No obstant això, és recomanable consultar les lleis del país on resideixes per verificar si, en efecte, els cigars electrònics no infringeixen cap norma.

Efecte als pulmons

En comparació als cigars comuns, els e-cigarrets són menys letals per als pulmons. No produeix canvis aguts a l'activitat pulmonar, ni a la funció respiratòria, com la broncoconstricció.

Tot i això, es recomana que persones que pateixen malalties respiratòries com asma no utilitzin aquest dispositiu, ja que podria empitjorar la seva condició.

Efectes al cervell

Els cigars electrònics poden disminuir i calmar els símptomes de la síndrome d'abstinència , típica en persones tabac dependents que volen deixar la seva addicció.

En simular l'acció de fumar, els dependents al tabac poden combatre de manera eficaç les addiccions físiques i psicològiques que el cigar produeix. A més, redueix les possibilitats de recaigudes perquè compensa l'absència de tabac .