¿Se puede dejar de fumar nicotina con los cigarros electrónicos?

Encara que actualment no s'ha comprovat la seva innocuïtat hi ha especialistes que afirmen que sí que es pot utilitzar com una opció per deixar de fumar, el cardiòleg i científic grec Konstantinos Faesalinos, va dictar una catedra a Colòmbia, on va parlar sobre aquests dispositius el qual segons ell sí contribueixen a reduir les ànsies de fumar, reduint en gran part el dany que pot ocasionar el cigar tradicional.

El dispositiu va dir l'investigador que és una alternativa excel·lent perquè els fumadors deixin de fumar, en cas contrari suggereix no fer servir aquest producte com si es tractés d'una peça de vestir en aquells que no són fumadors. També va afirmar que no es tracta del principal element causant de malalties en fumadors, sobre aquest particular va recalcar que són els organismes oficials els que no informen les coses com s'han de fer.

Passa el mateix amb els organismes que dirigeixen els sistemes de salut dels països, d'allà tota la desinformació ocorreguda sobre el consum de la nicotina, cal saber diferenciar una cosa de l'altra, és a dir, entre el cigar normal i el cigar electrònic.

Com neix aquest dispositiu electrònic?

El sorgiment d'aquests dispositius brolla com una alternativa per a aquelles persones fumadores i que volen deixar de fer-ho, especialment quan han provat altres opcions sense obtenir resultats satisfactoris, amb aquest pal·liatiu hi ha un 20% de probabilitats de deixar de fer-ho, especialment pel grau de nicotina que contenen.

Les estadístiques que es manegen, segons l'Organització Mundial de la Salut, afirma que els propers anys la xifra de morts per l'alt consum de cigars tradicionals superarà el bilió de persones.

Estudis que s'han publicat han demostrat que aquests cigars són menys perjudicials, és clar que els més incrèduls pensen que tot és qüestió de publicitat. Això resulta com tot comparant, amb la situació com manejar un cotxe és segur.