¿Son seguros los cigarros electrónicos en cuanto la salud?

El que no es pot posar en dubte és que els cigars electrònics avui dia estan de moda, tot i que tot depèn del país, són variades i diferents les estratègies per fer un bon màrqueting d'aquest producte, sent la més important i utilitzada a nivell mundial l'ajuda i el benefici que brinda al fumador de cigars convencionals per intentar deixar el vici i tot motivat que s'ha comprovat la seva innocuïtat sobre la salut.

Quan parlem de cigars electrònics estem referint-nos a un dispositiu que té com a objectiu principal entregar als pulmons una sèrie de barreges químiques amb la finalitat de substituir el fum proporcionat pel cigar normal, però sense causar el mal que aquest últim causa a les persones .

De què estan fets?

En el cas dels cigars electrònics, el seu contingut conté un atomitzador la funció del qual és la de vaporitzar la solució liquida present al seu interior, generalment aquest component químic pot contenir presència de nicotina en uns nivells molt baixos de concentració fins i tot moltes marques contenen diferents sabors que fan que els seus gustos siguin més agradables al paladar de les persones.

Hi ha una observació que cal ressaltar, i és que, tot i que la seva innocuïtat està comprovada, però, l'Organització Mundial de la Salut no ha aprovat l'ús ja que no ha estat comprovat científicament per la qual cosa se'n recomana l'ús amb molta cautela per part del consumidor.

Aquests dispositius contenen propilenglicol component que es troba present en quantitats representatives a gairebé totes les marques d'aquests cigars, s'estima que quan hi ha abusos en el seu ús es poden originar irritacions a la gola i vies respiratòries a llarg termini, una altra diferència ben marcada respecte als cigars normals és la presència de nicotina liquida sent aquesta una de les substàncies més perjudicials per la qual cosa no es marca una diferència ben especifica entre ambdós cigars.

Recomanació : Com tot a la vida, cal intentar evitar els excessos. Per evitar fumar cigarreta, juntament amb el vaporitzat, es pot complementar amb exercicis físics o una vida més activa al costat d'una dieta balancejada.