¿Un cigarro electrónico podría explotar?

No s'ha comprovat ni es coneix cap cas de bateries que hagin explotat als cigars electrònics per ara. Almenys, que hi hagi hagut alguna mala manipulació per part de l'usuari o alguna negligència sobre la seva manipulació.

No obstant això, no deixen d'haver-hi notícies pernicioses sobre les cigars electròniques, el que passa al respecte pot ser que siguin campanyes publicitàries mal infoses amb el propòsit de perjudicar un producte que ha estat d'important ajuda per a moltes persones que havien fet servir altres opcions com gomes de mastegar, pegats, etc.

Ha estat tan gran la maldat de voler perjudicar que s'ha expandit una suposada explosió d'una bombona d'oxigen a Anglaterra, gas que era a prop d'un dispositiu electrònic, i un altre cas més recent va ser la suposada explosió d'un cigar a la cara d'un vapejador.

El mite

D'allà la importància d'aclarir que una bateria d'aquests dispositius no arriba a explotar si no es produeix un escalfament i es descarreguen espontàniament, aquestes bateries són d'ion-liti, elles no arriben a explotar, sinó que causen un alliberament d'energies; en aquest cas, poden arribar a produir cremades, mai trencament de cara o dents.

S?han investigat els casos i s?ha arribat a conclusió que tot es tracta d?absurds muntatges i les suposades lesions corresponen a maquillatges al?estil de la millor pel·lícula.


Les bateries que componen els cigars electrònics contenen diverses capes que poden emmagatzemar grans quantitats denergia elèctrica les quals es troben separades per capes dànodes i capes de càtodes. D'allà que, per estar prou aïllades, és gairebé impossible que aquests tipus d'accidents poden ocórrer, en conclusió, podem afirmar que els casos que es coneixen sobre aquest particular són ínfims si considerem els milions de bateries que caminen arreu del món.