Investigan por qué la gente fuma cigarrillos electrónicos

Recentment un equip d'investigadors nord-americans ha fet un estudi per mirar de buscar un patró en comú entre els vapejadors, amb l'objectiu d'esbrinar que porta la gent a fumar cigarretes electròniques.

Els investigadors van estudiar els comportaments, les actituds i les motivacions darrere de l'ús de cigarretes electròniques tant en fumadors com en no fumadors als Estats Units. El Centre per al Control i Prevenció de Malalties nord-americana ha informat que les cigarretes electròniques són ara el producte de tabac més popular entre els adolescents.

Un estudi nord-americà recent realitzat per Thomas Sussan tenia com a objectiu investigar els comportaments, les actituds i les motivacions que impulsaven l'ús de cigarretes electròniques en adults. Els seus resultats van ser publicats recentment a la revista BMC Public Health. Aquest equip va realitzar una enquesta a tres botigues diferents de l'àrea de Baltimore que venen cigarretes electròniques. Les enquestes contenien 43 preguntes i van incloure 320 adults.

Segons les respostes, els participants es van classificar en un de tres grups segons l'ús tradicional de cigarretes: mai no fumadors, exfumadors i fumadors actuals. Els exfumadors van formar la gran majoria dels enquestats i van informar un període més llarg d'ús de la cigarreta electrònica. Tant els fumadors actuals com els anteriors van informar que la principal motivació per a l'ús de la cigarreta electrònica era ajudar a deixar de fumar. Gairebé la meitat d'aquests participants també van informar que finalment planejaven deixar de fumar i cigarrets electrònics. Els participants exfumadors també van indicar que la motivació per a lús va ser com un reemplaçament de nicotina. Els fumadors anteriors i actuals també van indicar que la seva salut respiratòria es va millorar i va ser el resultat de l'ús de cigarretes electròniques. Aquells que mai no han fumat en general van informar una menor prevalença d'ús de cigarret electrònic i la motivació per a aquest grup de participants va ser principalment per a fins de diversió i gaudi.

Aquest estudi proporciona una idea dels pensaments centrals, les raons i els comportaments dels fumadors i no fumadors que usen cigarrets electrònics. També sembla suggerir que si bé les motivacions dels fumadors per utilitzar cigarrets electrònics són principalment per ajudar a deixar de fumar i el seu ús com a reemplaçament de nicotina, els que mai fumen són un nou grup demogràfic de consumidors de cigarrets electrònics que tenen diferents motivacions com el gaudi.