Vender cigarrillos electrónicos con receta para ayudar a dejar de fumar

Un estudi realitzat recentment en base a les últimes dades del departament de Salut Pública Inglés ha assegurat que que almenys 20.000 persones han deixat de fumar gràcies a l'ús de les cigarretes electròniques. A més també es conclou que les cigarretes electròniques són menys perjudicials que el tabac convencional . Alhora són menys perjudicials per als fumadors passius.

L'estudi afirma que les cigarretes electròniques amb prou feines tenen riscos per a la salut en comparació amb les cigarretes convencionals. Si pensem com afecta el tabac els fumadors passius, podem dir que les cigarretes electròniques aporten múltiples beneficis a aquest sector. Amb les cigarretes electròniques podem afirmar que els fumadors passius deixen de fumar.

Tot i que hi ha persones que consideren que vapejar és igual de nociu per a la salut que les cigarretes normals, la veritat és que els estudis demostren el contrari. Una de les conclusions que ha fet John Newton, director de Salut del departament de Salut Pública Inglés, és que és una pena que per culpa d'aquest pensament hi hagi milions de persones perjudicant-se fumant tabac.

A més, John Newton va assegurar en una de les seves declaracions que les cigarretes electròniques s'han convertit en l'arma més popular per deixar de fumar entre els fumadors de la Gran Bretanya. També conclou que les persones que usen cigarrets electrònics són com a mínim un 95% menys perjudicials que aquells fumadors convencionals. Tots aquests motius han portat a prendre una decisió que farà parlar molt en els propers anys.

Una de les mesures que es vol prendre és la següent: el departament de Salut Pública Anglès vol promoure la venda amb recepta de cigarrets electrònics a hospitals britànics per incentivar a deixar de fumar. A més, vol habilitar sales especials per utilitzar-los on els pacients es reuneixin per vapejar i, així, aconseguir deixar de fumar de forma definitiva.

Tota aquesta iniciativa es vol promoure amb un control mèdic exhaustiu. Caldrà que els metges del Sistema Nacional de Salut del Regne Unit prescriguin les cigarretes electròniques a aquelles persones que vulguin acabar amb el tabac de forma definitiva.